De 4 expertises van Dijkstra Friese Kleiwarenfabriek
 
 
Sinds 1898

Dijkstra Friese Kleiwarenfabriek is onderdeel van de Bornego groep.
Dijkstra Friese Kleiwarenfabriek bestaat uit Tegelfabriek Albarello, 1610 Architectural Ceramics, Dijkstra Kleiwaren en Ginjaar kleiwaren.
Door de fusie van de bedrijven kunnen wij een brede expertise bieden op het gebied van
keramiek met een kennis die terug gaat tot het oprichtingsjaar 1898.

Geschiedenis
 
 dak raadhuis obdam
NieuwsOegstgeester pan voor restauratie Raadhuis Obdam

Na een brand van Rijksmonument en voormalig raadhuis in Obdam wordt Dijkstra Friese Kleiwarenfabriek benaderd om de oude Oegstgeester pannen te leveren. De Oegstgeester pan is een handgemaakte authentieke pan uit 1840. De Oegstgeester pan dankt zijn naam aan de plaats waar deze in Nederland gemaakt werden, het Zuid-Hollandse Oegstgeest. Dijkstra is de enige fabriek in Nederland die de Oegstgeester pan nog op traditionele manier vervaardigt.

Lees meer
 
 
NieuwsInnovatieve producten met Waste Glaze

Sinds dit jaar werkt Dijkstra Friese Kleiwarenfabriek nauw samen met Studio Mixtura om met FORZ®Glaze een verscheidenheid aan innovatieve producten zoals tegels, steenstrips en geglazuurde bakstenen te creëren.

Daria Biryukova van Mixtura  is een designalchemist met een fascinatie om te experimenteren met afval en secundaire grondstoffen. Ze zoekt naar slimme, duurzame en mooie oplossingen voor het dagelijks leven. In 2018 vond Studio Mixtura FORZ®Glaze uit - Afvalglazuur is gebaseerd op mineralen, afkomstig van de as van verbrand huishoudelijk afval. Waste Glaze is een basisglazuur en kan worden gebruikt in zowel fijne als grove keramische producten en levert  zeer levendige kleuren en unieke texturen. Dijkstra is continu bezig met de ontwikkeling van waste glazes van gerecycelde grondstoffen.

Home

Home