Naar boven

Modern

Handgemaakte tegels van Dijkstra
Dijkstra Friese Kleiwarenfabriek maakt handgemaakte tegels in vele variaties. We hebben in ons vaste programma de authentieke Friese witjes, de Art Deco lijn en een moderne tegellijn. Daarnaast decoreren we tegels door middel van verschillende, zowel traditionele ambachtelijke als moderne technieken.

Moderne tegellijn
Door te experimenteren met nieuwe kleuren, grondstoffen en materialen hebben wij een exclusieve lijn ontwikkelt voor moderne interieurs. In deze lijn vindt u diverse formaten tegels. De standaard maat 13 x 13, maar ook de 15 x 15 tegel en diverse variaties hierop. Ook de structuur van het oppervlakte varieert per tegel. De 15 x 15 maat tegel is wat betreft het oppervlakte iets strakker dan de 13 x 13 maat.  Ook door de soort glazuur krijg je variatie in tactiliteit.

 

Onze handgemaakte tegels stralen ambacht uit en geven een karaktervolle sfeer aan uw keuken, badkamer en of gang. Doordat wij ook de moderne tegellijn op ambachtelijke wijze produceren moet u ook bij deze tegels rekening houden met maattolerantie van het product.

Binnen de moderne lijn blijven wij bezig met het ontwikkelen van nieuwe kleurrecepten, glazuren, decoratietechnieken en speciale tegelvormen.

 
 

Afdektegels
Dijkstra Friese Kleiwarenfabriek produceert ook afdektegels. Dit zijn tegels met een afgerond geglazuurde rand aan één of aan twee kanten (hoekafdek). Deze worden gebruikt om hoeken af te dekken en eventueel de bovenkant van een strook of lambrisering. Deze tegels zijn te verkrijgen in alle maten en glazuren.

Samenspraak
In samenspraak met de klant of (interieur)architect kunnen exclusieve tegels vervaardigd worden. De mogelijkheden zijn groot. Zelfs voor de meest excentrieke of gewaagde ontwerpen, decoratietechnieken en tegelvormen kunt u bij ons terecht.

 
 

Structuur Reliëf en 3D
Wij zijn ook gespecialiseerd in het maken van Reliëf en 3D-oppervlakken op tegels en andere keramische elementen. Het is mogelijk om in samenspraak met ons, zelf uw Reliëf te ontwikkelen wat een prachtige wisselwerking kan hebben met het glazuur en het door ons uit te laten voeren in keramische tegels en/of elementen.

Hierdoor kunt u spelen met lichtinval en het oppervlakte gebruiken om zoveel mogelijk uit het glazuur te halen. U kunt door middel van Reliëf spelen met de verdieping of verlichting van het glazuur en de dieptewerking en hierdoor de lichtinval manipuleren. Wij werken met verschillende methodes voor het toepassen van Reliëf en 3D vormen.

Waste-glazes
Dijkstra Friese Kleiwarenfabriek is één van de eerste keramische bedrijven die waste-glaze aanbiedt voor op gevels en tegels voor binnen en buiten. Dijkstra Friese Kleiwarenfabriek werkt samen met ontwikkelaars van deze glazuren en is koploper in de productie van duurzame en milieuvriendelijke keramische producten. Dijkstra Friese Kleiwarenfabriek is dan ook volop bezig met duurzaamheid. Hergebruik van grondstoffen en materialen staat hoog op de prioriteitenlijst.