Naar boven

Algemene informatie

Ons belangrijkste doel is om architecten en ontwerpers de vrijheid te geven om unieke objecten te creëren met de natuurlijke elementen klei, water en vuur. In nauwe samenwerking kunnen wij uw visie omzetten in een keramische schoonheid.

Co-creatie
Dijkstra Friese Kleiwarenfabriek maakt samen met u in co- creatie maatwerk voor zowel keramische wand, vloer als gevelbekledingen en andere keramische vormen. U ontwerpt als architect en/of designer. Wij luisteren reeds in de ontwerpfase graag naar u en bespreken wat de mogelijkheden zijn. Middels onderzoek, experimenteren en samenwerking vanaf het eerste ontwerp bieden wij u als ontwerper de mogelijkheid uw idee om te zetten naar een uniek keramisch product.

 
 

Onze producten worden volledig in eigen fabriek gemaakt. Dat maakt het mogelijk om tegels, gevelstenen en andere beeldbepalende bouwmaterialen te produceren die naadloos aansluiten bij de wens van u als architect. Of het nu gaat om een tegel in een speciale vorm, een bijzonder verglaasd gevelpaneel, glazuurwerk op bakstenen of strippen, een volledige keramische gevel of keramische objecten wij werken graag met u samen.

Structuur, reliëf en 3D
Wij zijn ook gespecialiseerd in het maken van reliëf en 3D-oppervlakken op tegels en andere keramische elementen. Het is mogelijk om in samenspraak met ons, zelf uw Reliëf te ontwikkelen wat een prachtige wisselwerking kan hebben met het glazuur en het door ons uit te laten voeren in keramische tegels en/of elementen.

 

Hierdoor kunt u spelen met lichtinval en het oppervlakte gebruiken om zoveel mogelijk uit het glazuur te halen. U kunt door middel van Reliëf spelen met de verdieping of verlichting van het glazuur en de dieptewerking en hierdoor de lichtinval manipuleren. Wij werken met verschillende methodes voor het toepassen van Reliëf en 3D vormen.

 

Unieke kennis van glazuren
Daarnaast heeft Dijkstra Friese Kleiwarenfabriek een schat aan kennis op het gebied van glazuren en bieden wij de mogelijkheid om unieke glazuren te ontwikkelen voor uw project. Ook kunnen wij onze glazuren op halffabricaten leveren voor gevels zodat u een volledige vrijheid heeft in uw ontwerp. Hiermee maken wij in co-creatie een keramisch product wat 100% is ontworpen door, en afgestemd is op de wensen van u als architect: ‘een ambachtelijke one-off’.

Waste glazes
Dijkstra Friese kleiwarenfabriek is een van de eerste keramische bedrijven die waste-glaze aanbiedt voor op gevels en tegels voor binnen en buiten. Dijkstra Friese Kleiwarenfabriek werkt samen met ontwikkelaars van deze glazuren en is koploper in de productie van duurzame en milieuvriendelijke keramische producten. Dijkstra Friese kleiwarenfabriek is dan ook volop bezig met duurzaamheid. Hergebruik van grondstoffen en materialen staat hoog op de prioriteitenlijst.

 

KIWA gecertificeerd
De door ons geproduceerde producten voldoen aan de strengste eisen van het Bouwbesluit.
Daarnaast is ons bedrijf KIWA gecertificeerd en vinden er regelmatig audits plaats waarmee de kwaliteit van de door ons geleverde producten word gegarandeerd.

Middels onze interne kwaliteitscontroles wordt de kwaliteit van onze producten reeds tijdens de ontwikkelingsfase en daarna tijdens productie bewaakt. De door ons geproduceerde producten worden bij levering voorzien van bijbehorende kwaliteitscertificaten en garanties.

 

Plateelschilderkunst
Ook leveren wij maatwerk wat betreft het oude ambacht van de plateelschilderkunst. Met precisie worden authentieke en moderne afbeeldingen op ambachtelijke wijze geschilderd voor zowel binnen- als buitentoepassing. Hierbij kunnen kleuren speciaal worden ontwikkeld, zodat het beeld een exacte weergave wordt van uw ontwerp. Wij schilderen op authentieke zelf geproduceerde Friese witjes maar ook op een door u zelf ontwikkelde tegelvorm. Met als toepassing bijvoorbeeld fietstunnels, entrees van gebouwen of interieur design.

Zeefdruk en transfertechniek
Ook hebben wij een afdeling met zeefdruk en transfertechniek op keramiek. Wilt u een uniek beeld op keramiek? Dan is zeefdruk of transfer daar de techniek voor. Ook deze technieken zijn voor zowel binnen als buiten toepasbaar in fietstunnels, op gevels en op wanden.