Naar boven

Algemeen

 

Maatwerk: De kroon op ons werk
Dijkstra Friese Kleiwarenfabriek heeft een ruime expertise op het gebied van restauratie en renovatie.
Wij leveren maatwerk en reproducties van authentieke tegels voor zowel wand, vloer als gevel en authentieke bouwkeramiek zoals dakpannen, vorsten, raamdorpelstenen en vormstenen. Onze producten worden volledig in eigen fabriek gemaakt. Dat maakt het mogelijk om tegels, gevelstenen en andere beeldbepalende bouwmaterialen te produceren die naadloos aansluiten bij de authentieke bouwmaterialen.

 

Unieke kennis van restauratie van nationaal erfgoed 
Door jaren ervaring hebben wij unieke kennis opgebouwd op het gebied van restauratie en renovatie van tegels en authentieke keramische bouwelementen. Wij zijn gespecialiseerd op het gebied van restauratie van allerlei keramische producten. Dijkstra Friese Kleiwarenfabriek wordt veelvuldig ingezet voor de restauratie van nationaal erfgoed. Niet alleen vanwege onze hoge kwaliteit schilderwerk en het reproduceren van authentieke glazuren maar ook door onze unieke kennis van historische materialen en werkwijzen van productie van tegels en bouwkeramiek.

 

125 jaar ervaring in keramiek
Onze kennis en ervaring met bouw gerelateerde keramische producten gaat terug naar 1898 onder de naam “Dijkstra Kleiwaren”.125 jaar ervaring in keramiek. Door middel van het analyseren van het oorspronkelijke productieproces, reproduceren wij nog steeds historische bouwkeramiek. De ontwikkeling van kleuren, glazuren, tactiliteit en keramische vormen komen tot stand door middel van deze ervaring, kennis en uitvoerig testwerk. Aan de hand van fotomateriaal of via een originele tegel, steen of ander keramisch product kunnen wij een prijsindicatie geven.

Specialisatie in monumentale restauratie
Dijkstra Friese Kleiwarenfabriek heeft zich gespecialiseerd op het gebied van monumentale restauratie en het reproduceren van authentieke vloer-, wand- en geveltegels en daarnaast ook keramische elementen zoals dakpannen, vormstenen, muurafdekken en raamdorpelstenen.

 

Plateelschilderwerk
Ook leveren we maatwerk wat betreft restauratie van tegels en plateel schilderwerk. Met precisie worden de ontbrekende stukken uit uw tableau aangevuld voor zowel binnen als buiten. Hierbij wordt de penseelstreek exact nagebootst en worden kleuren speciaal ontwikkeld, zodat het nieuwe werk niet van het bestaande te onderscheiden is.

 

Laboratorium
Dijkstra waardeert traditionele technieken, maar volgt ook de meest innovatieve ontwikkelingen op het gebied van keramiek. Wij hebben om die reden een afdeling gericht op de allernieuwste

reproductiemogelijkheden. In het laboratorium werken medewerkers met ruime ervaring in restauratie.

 

3D scannen voor restauratie
Wij maken voor u op verzoek speciale tegelvormen, vormstenen en of dakpannen voor restauratie. Ook hierbij maken wij zondig gebruik van de modernste technieken zoals 3D scannen en printen. Mede door deze techniek kunnen we sneller werken omdat we direct rekening kunnen houden met de krimp van de klei..

Historische bouwkeramiek
Naast het op aanvraag produceren van speciale vormstenen, dakpannen en andere keramische elementen hebben wij ook standaard producten in ons programma waar veel vraag naar is zoals dakpannen en raamdorpelstenen naar authentiek model. Ook maken wij traptegels, holplinten en stootborden op verzoek en reproduceren authentieke tegels voor restauratie projecten.
Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Kijk dan eens onder projecten voor een impressie van diverse opdrachten.