Naar boven

Co-creatie

Co-creatie
Dijkstra Friese Kleiwarenfabriek werkt graag samen met u als architect en designer in co-creatie aan het ontwikkelen van uw project. Wij gaan graag vanaf het beginstadium met u om tafel om uw wensen en de mogelijkheden te bespreken en op elkaar af te stemmen. Middels onderzoek, experimenteren en samenwerking vanaf het eerste ontwerp bieden wij u als ontwerper de mogelijkheid uw idee om te zetten naar een uniek keramisch product. Hieronder een aantal mogelijkheden die wij kunnen bieden binnen ons bedrijf:

Structuur en reliëf
Het is mogelijk om in samenspraak met ons, zelf uw unieke Reliëf of 3D-oppervlakken op tegels en andere keramische elementen te ontwikkelen voor uw project. Een prachtige tactilliteit wat in combinatie met het glazuur een spannende wisselwerking kan hebben wat betreft verdieping en verlichting van het glazuur en waardoor u kunt spelen met de dieptewerking en de lichtinval kunt manipuleren.

 

Groundbreaking Glazes
Dijkstra Friese Kleiwarenfabriek biedt u de mogelijkheid om unieke glazuren te laten ontwikkelen speciaal voor uw project. Glazuren met het accent op bijvoorbeeld de tactilliteit, transparantie of een craquelé effect.

Deze glazuren in  combinatie met een voor u speciaal ontwikkelde Reliëf, wat een prachtige wisselwerking kan hebben met het glazuur, maakt een uniek keramisch product speciaal ontwikkeld voor uw project.

 
 

3D vormen
Dijkstra Friese Kleiwarenfabriek biedt u ook de mogelijkheid om uw eigen keramische 3D-vormen te ontwikkelen voor op gevels of wanden voor binnen en buiten toepassing.

 

Halffabrikaten
Ook kunnen wij onze Groundbreaking glazes leveren op halffabricaten voor gevels en andere toepassingen.

 

Bakstenen
Dijkstra Friese Kleiwarenfabriek kan ook een door u gekozen baksteen leveren met een speciaal voor u ontwikkelde glazuur

Smoren
Dijkstra Friese Kleiwarenfabriek is nog een van de weinige fabrieken waar u uw aardewerk kunt laten smoren. Hierbij wordt alle zuurstof uit het gebakken product getrokken. Alle roodgebakken producten kunnen gesmoord worden en komen uit de oven als prachtige blauwzwarte producten. Deze eeuwenoude procedure wordt nog dagelijks toegepast in onze fabriek op roodgebakken keramische producten.

 

Eigen productie
Onze producten worden volledig in eigen fabriek gemaakt. Dat maakt het mogelijk om tegels, gevelstenen en andere beeldbepalende bouwmaterialen te produceren die naadloos aansluiten bij de wens van u als architect.

Of het nu gaat om een tegel in een speciale vorm, een bijzonder verglaasd gevelpaneel, glazuurwerk op bakstenen of strippen, een volledige keramische gevel of keramische objecten wij werken graag met u samen.