Naar boven

Art deco

 
 

Handgemaakte tegels van Dijkstra
Dijkstra Friese Kleiwarenfabriek maakt handgemaakte tegels in vele variaties. We hebben in ons vaste programma de authentieke Friese witjes, de art deco lijn en een moderne tegellijn. Daarnaast decoreren we tegels door middel van verschillende traditionele ambachtelijke en moderne technieken.

Jaren 30
In de volksmond wordt de bouwstijl in het begin van de 20e eeuw, de jaren ’30 stijl genoemd. De art deco en Amsterdamse school kunnen onder deze periode geschaard worden. Voor deze bouwstijl heeft Dijkstra Friese Kleiwarenfabriek een tegellijn ontwikkeld. Deze zijn geschikt voor huizen uit die periode, en om nieuwbouwhuizen een authentieke jaren ‘30 sfeer te geven. De art deco tegels van Dijkstra Friese kleiwarenfabriek zijn handgemaakt en minder strak dan een moderne geperste tegel en hebben hierdoor een prachtige authentieke jaren ‘30 uitstraling.

 
 

Glazuureffecten
Dijkstra levert standaard tegels in crème en ivoor. Naast de strakke effen glazuurlijn in verschillende kleuren en zwart zijn er ook tegels met verschillende effect glazuren die in de jaren ’30 ook veelvuldig werden toegepast. Ook maakt Dijkstra tegels en tegelrandjes met authentieke patronen en tegels en tableaus met verschillende decoraties allemaal in de art deco stijl.

Afwerking
Bij de Art deco stijl zit er aan de bovenkant van een lambrisering vaak een hele of halve afdektegel. Dijkstra is gespecialiseerd in het maken van allerlei afwerktegels en randen speciaal voor de Art deco lijn. Deze randjes worden veel toegepast tussen de tegels of om de bovenkant af te werken. Daarnaast wordt de afdektegel vervaardigd met één afdek kant of de hoekafdektegel met twee afdek kanten. Deze afdektegel is toe te passen op een buitenhoek, aan de bovenkant of het einde van een lambrisering waardoor het prachtig is afgewerkt met een ronde kant.

 

Patronen samenstellen
Art Deco is een lijn binnen de moderne tegels met enorm veel toepassingsmogelijkheden. Er zijn veel variaties en authentieke patronen te maken met de standaard tegel maten en kleur randjes. Ook kunt u zelf een subtiel of misschien liever opvallend patroon samenstellen met onze diverse maten en kleuren, zoals o.a. krokuspaars, lavendelblauw of zwavelgeel.

 

Decoratie op tegels
Ook maken wij door middel van zeefdruk art deco afbeeldingen op tegels en tableaus. Onze ontwerpers hebben een prachtig gedecoreerde art deco lijn voor u ontwikkeld met verschillende boerderijdieren op een of meerdere tegels.

De standaard kleuren binnen deze Art Deco lijn zijn doorgetrokken in alle tegelvarianten en decoraties, zodat alles goed met elkaar te combineren is.

Wilt u meer voorbeelden van Art Deco? Neem dan eens een kijkje in onze Art Deco folder. 

Klik hier voor de folder op onze website. Wilt u de Art Deco folder via de mail ontvangen neem dan contact met ons op via deze link.