Naar boven

Koninklijke Industriële Groote Club Amsterdam

Locatie: Dam Amsterdam   |   Tijdsperiode: 2016 / 2017   |   Architect: ZZDP Architecten   |   Uitvoerder: Bouwbedrijf Steenbeek
 

Monumentaal pand
Sociëteit De Koninklijke Industrieële Groote Club zetelt al jaren in een monumentaal pand aan de Dam in Amsterdam.
In dit gebouw heeft het luxueuze Boutique Hotel TwentySeven een plek gekregen. Met zestien suites en een restaurant is er onderdak gerealiseerd ván hoog niveau en óp hoog niveau.

Lichthof
Voor het lichthof, een open atrium van het gebouw, zijn speciale tegels ontwikkeld. De huid van de tegels moest een zodanige tactiliteit en uitstraling hebben waardoor het daglicht er steeds op een andere manier mee speelt. Hiervoor zijn bijzondere tegels met een bescheiden reliëf ontworpen. In samenwerking met de architect is er een ontwikkeltraject opgestart om het juiste reliëf in de klei te creëren. De tegels zijn in verschillende formaten en vormen gecreëerd. Waardoor er ook tegels rondom de kozijn met speciale randen voor de watervorming zijn ontwikkeld.

 

Restauratie
Een ander belangrijk onderdeel van het project was de restauratie van het keramische interieur. Meer dan 50 verschillende soorten tegels zijn bijgemaakt. Voor de ballustrade rondom de trap moesten er keramische elementen gemaakt worden van 60 x 60 cm.

Het is een uitdagend project geweest waarbij gebruik is gemaakt van de modernste technieken om een prachtig authentiek resultaat te krijgen. Meer over dit project vindt u hier.